4 tips voor de goedkoopste zorgverzekering

Een goedkope zorgverzekering vinden is geen makkelijke opgave. Voor het komende jaar hebben de zorgverzekeraars hun premie wederom verhoogd. Met deze 4 tips zorg je voor de goedkoopste zorgverzekering, maar blijf je wel verzekerd van goede zorg!

Zorgvergelijker 2021 »

1. Vind de goedkoopste basisverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering te hebben. Gelukkig heb je nog wel de keuze om zelf de goedkoopste zorgverzekering uit te zoeken. De premie tussen de goedkoopste en duurste verzekering kan per maand enkele tientallen euro's verschillen. Overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij loont dus wel!

Omdat niet iedereen verstand en/of tijd heeft om op zoek te gaan naar een goedkope basisverzekering, kun je deze eenvoudig en snel bepalen met de Zorgvergelijker 2021.

2. Neem een hoger eigen risico

De beste manier om te besparen op je zorgverzekering is door een hoger eigen risico te nemen. Standaard staat het eigen risico op €385, maar deze kun je verhogen tot €885. Hierdoor zul je maandelijks minstens 20 euro besparen; dat is maar liefst €240 per jaar!

Met de Zorgvergelijker 2021 kun je eenvoudig en snel zien hoeveel korting je maandelijks ontvangt bij een hoger eigen risico.

Wanneer is het nu verstandig om je eigen risico te verhogen? In het geval dat je in 2021 verwacht onder de €385 aan zorgkosten blijft, dan loont het om je eigen risico te verhogen. De eerste €385 moet je toch zelf betalen, dus een verhoging van je eigen risico zul je dan niet merken.

Door je eigen risico te verhogen met 500 euro, loop je het risico om dat bedrag extra te moeten betalen als je toch meer zorgkosten maakt. Wanneer je de komende twee jaren echter beneden het minimale eigen risico blijft, dan heb je dit risico al weer terugverdiend.

Verwacht je geen extra zorgkosten, maar wil je er toch op voorbereid zijn, dan kun je het beste zelf geld apart leggen. Je kan bijvoorbeeld de €20 die je per maand apart leggen voor onverwachte zorgkosten. Mocht je aan het eind van het jaar geen extra kosten hebben gemaakt, dan is dit pure winst.

12% van alle verzekerden hebben een hoger eigen risico en 3/4 van die groep heeft gekozen voor het maximale eigen risico. 92% van de mensen heeft geen extra kosten gemaakt ten laste van het maximale eigen risico, en hebben dus geld bespaart door een hoger eigen risico te nemen.

3. Beperk je aanvullende verzekeringen

Een aanvullende verzekering is vaak heel duur, terwijl je bijna nooit overal gebruik van maakt. Een aanvullende verzekering heeft namelijk vaak een erg brede dekking, omdat verzekeringsmaatschappijen een volledig product willen aanbieden. Hierdoor betaal je dan ook voor alles wat je aanvullend verzekerd.

90% van de mensen heeft een aanvullende verzekering, terwijl 80% van deze groep er geen gebruik van maakt. Daarnaast dekken aanvullende verzekeringen soms ook niet alle zorgkosten, maar slechts tot een bepaald bedrag.

Bekijk eerst welke zorgkosten al gedekt worden door je basisverzekering, voordat je een aanvullende verzekering afsluit. Met de Zorgvergelijker 2021 kun je eenvoudig en snel aanvullende verzekeringen vergelijken.

4. Sluit je aan bij een collectieve zorgverzekering

Door je aan te sluiten bij een grote groep mensen, sta je sterker en kun je korting krijgen tot wel 10%. Dat is al snel meer dan 10 euro per maand!

Vaak kun je je via een werkgever of een vakbond aansluiten bij een zorgverzekeraar. Omdat veel meer werknemers dan een verzekering afsluiten, geeft de verzekeraar daar een korting voor terug. Ook kan een verzekeraar extra gratis verzekeringen aanbieden, zoals fysiotherapie of korting op je sport.

Gepubliceerd op: 20-10-2019 | Bijgewerkt op: 08-08-2020 | Auteur: Patrick


Deel '4 tips voor een goedkope zorgverzekering'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Met deze 4 tips zorg je voor de goedkoopste zorgverzekering, maar blijf je wel verzekerd van goede zorg! Bespaar tientallen euro's!