Aanvullende zorgverzekering 2021

Met een aanvullende zorgverzekering kun je je basisverzekering uitbreiden. Ongeveer 94% van alle zorgkosten zijn gedekt door de basisverzekering. Dit zijn vaak de belangrijkste zorgkosten. Wanneer je verwacht dat je toch meer kosten maakt, dan is een aanvullende zorgverzekering een mogelijkheid. Veel verzekeraars bieden meerdere aanvullingen aan op de basisverzekering.

Zorgvergelijker 2021 »

Zo worden tandartskosten vaak aanvullend verzekerd. Hierdoor zijn de medische kosten voor de tandarts tot een bepaald maximum per jaar verzekerd, bijvoorbeeld tot € 2000 per jaar. Uiteraard betaal je extra premie voor een aanvullende verzekering. De zorgvergelijker op deze website berekent automatisch hoeveel premie je voor een basisverzekering mét aanvullende verzekering betaald.

Een normale aanvullende verzekering dekt vaak kosten voor alternatieve medicijnen en alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie en onverwachte medische kosten in het buitenland. Ook brillen, lenzen, kraamzorg en de pil (anticonceptiva) vallen vaak onder de normale aanvullende verzekering. Sommige verzekeraars bieden aanvullende verzekeringen waarbij nagenoeg alle kosten vergoed worden.

Voor een aanvullende verzekering heeft de verzekeraar geen acceptatieplicht. Dit betekent dat een verzekeraar niet iedereen hoeft aan te nemen die een aanvullende zorgverzekering wil afsluiten, je kan dus geweigerd worden.

Hoeveel kost een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering kost tussen de € 5 tot € 50 per maand extra. Je betaalt meer premie omdat de verzekeraar ook meer vergoedt.

Hoe wordt er vergeleken?

Om de vergelijking voor zorgverzekeringen te kunnen maken, vragen wij je enkele selecties te maken. Die gegevens gebruikt de Zorgvergelijker 2021 om te bepalen welke zorgverzekeringen overeenkomen met jou selectiecriteria.

De zorgverzekeringen hebben allemaal de door jou gekozen dekkingen. Het is mogelijk dat de zorgverzekeringen op andere punten van elkaar verschillen. Daarop zijn de zorgverzekeringen niet vergeleken.

Alle zorgverzekeringen waarvoor zij bemiddelen toont de zorgvergelijker vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: prijs, (vrijwillig) eigen risico, vrije zorgkeuze, dekking voor aanvullende zorgverzekeringen: tandarts, orthodontie, fysiotherapie, kraamzorg, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties. De pakketten en prijzen die getoond worden gelden voor nieuwe klanten.

Omdat niet iedere verzekeraar eenzelfde vergoedingsstructuur hanteert is de zorgvergelijker, om de pakketten objectief naast elkaar te kunnen zetten, genoodzaakt sommige zaken gelijk te trekken. Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld een bepaald aantal behandelingen, waar anderen een bedrag vergoeden.

  • Vrije zorgkeuze: Met beperkte vrije zorgkeuze kun je voor bepaalde specialistische zorg alleen terecht bij een beperkt aantal aanbieders. Dit betreft een naturapolis. Bij gedeeltelijke vrije zorgkeuze kun je terecht bij alle gecontracteerde zorginstellingen van deze verzekeraar. Dit betreft een naturapolis. Met vrije zorgkeuze kun je terecht bij alle zorgaanbieders. Dit betreft een restitutiepolis.
  • Tandarts: Dit is het percentage en het bedrag dat maximaal wordt vergoed. Kies je b.v. voor 75% | 250, dan krijg je als de rekening hoger is dan 250 euro, 75% van de 250 euro (dus 187,50) vergoed.
  • Orthodontie: Dit betreft over het algemeen de dekking tot 18 jaar. Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.
  • Fysiotherapie: Hier valt ook oefen- en manuele therapie onder. Zorgverzekeringen worden vergeleken op aantal behandelingen. Als de zorgverzekeraar geld uitkeert hebben we een bedrag van 27 euro per behandeling aangehouden. Dit zijn het minimum aantal behandelingen dat u volledig vergoed krijgt.
  • Kraamzorg: Dekking van o.a. kraampakket, vergoeding eigen bijdrage kraamzorg, couveusenazorg, of aanvullende of uitgestelde kraamzorg.
  • Alternatieve geneeswijzen: Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.
  • Bril en lenzen: Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.
  • Medicijnen: Dit betreft de vergoeding voor niet geregistreerde medicijnen die niet door de basisverzekering worden vergoed. Het betreft de minimale vergoeding per jaar.
  • Vaccinaties: Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.

Controleer de werkelijke dekking van je verzekering altijd bij de verzekeraar zelf voordat je een verzekering afsluit. Aan deze vergelijking kan op geen enkele manier rechten worden ontleend. De prijzen op de website van de verzekeraar zijn te allen tijde leidend.

Gepubliceerd op: 20-10-2019 | Bijgewerkt op: 08-08-2020 | Auteur: Patrick


Deel 'Aanvullende zorgverzekering 2021 vergelijken'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Vergelijk aanvullende zorgverzekering 2021, zoals tandartskosten en fysiotherapie. De aanvullende zorgverzekering is een aanvulling op je basisverzekering.