Over ons

Dit is een informatieve website over zorgverzekeringen vergelijken. Op deze website staat alles over de zorgverzekering in het algemeen. Check de sitemap voor een overzicht van alle pagina's..

Naast informatie wordt op zorgverzekeringen-vergelijken.eu ook reclame gemaakt voor verzekeringen. Deze vorm van reclame komt goed overeen met het onderwerp van de website, namelijk de zorgverzekering. Als bezoeker wordt je op geen enkele wijze verplicht tot het afsluiten van een verzekering. Wel wordt getracht om bezoekers de beste aanbiedingen en promoties van diverse verzekeringsmaatschappijen te tonen.

Contact

Wanneer er informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op.

Verantwoordelijke persoon

Patrick (auteur en webmaster)

De content op deze website is geschreven en gemaakt door Patrick. Hij is de enige individu die verantwoordelijk is voor de website en de content op de pagina's. Deze webmaster werkt niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is.

Bronvermelding

De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate.

Zorgvergelijker van DSC Finance

Het vergelijken van de zorgverzekeringen wordt verzorgd door DSC Finance, onder toezicht van de AFM en los van de rest van deze website.

Vragen over de vergelijker in het algemeen en zorgverzekeringen inhoudelijk, mogen niet beantwoord worden. Je wordt verzocht inhoudelijke vragen te stellen aan DSC Finance.

De zorgverzekering in deze tool wordt niet bij DSC Finance afgesloten, maar bij de verzekeraar zelf. Neem contact op met de verzekeraar voor vragen over de verzekering en de dekking. Nadat je een verzekering hebt afgesloten is je verzekeraar contactpersoon voor vragen.

E-mailadres voor overige vragen: info@zorgverzekeringen-vergelijken.eu

Wat doen wij voor jou?

Via de vergelijkingstool van DSC Finance kun je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Om een goede vergelijking te kunnen doen, kun je een aantal selecties maken. Op basis van deze selecties toont de zorgvergelijker de pakketten die hier aan voldoen.

Je kan via deze vergelijkingstool geen verzekering afsluiten, hiervoor kun je terecht bij de aanbieder. Gedurende de looptijd van het product is de verzekeraar je aanspreekpunt bijvoorbeeld in het geval van schade.

DSC Finance probeert een zo gebruiksvriendelijk mogelijk vergelijker te bieden. Voor statistische doeleinden worden acties opgeslagen. Dit gebeurt volledig anoniem. Data kan gedeeld worden met derden.

Hoe volledig is de zorgvergelijker?

In deze vergelijking voor zorgverzekeringen vergelijkt de Zorgvergelijker 2021 niet de verzekeringen van alle verzekeraars. De zorgvergelijker vergelijkt de verzekeringen van de verzekeraars waarmee DSC Finance contracten heeft. Van die partijen zijn zij op de hoogte van de meest recente voorwaarden en premies. Van de andere verzekeraars beschikken ze niet over die informatie.

DSC Finance vergelijkt de volgende zorgverzekeringen: CZ, CZdirect, De Amersfoortse (via Zorgkiezer.nl), Delta Lloyd, Delta Lloyd via Postcode Zorgcollectief, DSW (via Zorgkiezer.nl), OHRA, ONVZ, Stad Holland (via Zorgkiezer.nl), VGZ via UnitedConsumers, Zorg en Zekerheid (via Zorgkiezer.nl)

Hoe wordt er vergeleken?

Om de vergelijking voor zorgverzekeringen te kunnen maken, vragen wij je enkele selecties te maken. Die gegevens gebruikt de zorgvergelijker om te bepalen welke zorgverzekeringen overeenkomen met jou selectiecriteria. De zorgverzekeringen hebben allemaal de door jou gekozen dekkingen.

Het is mogelijk dat de zorgverzekeringen op andere punten van elkaar verschillen. Daarop zijn de zorgverzekeringen niet vergeleken. Alle zorgverzekeringen waarvoor zij bemiddelen toont de zorgvergelijker vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: prijs, (vrijwillig) eigen risico, vrije zorgkeuze, dekking voor aanvullende zorgverzekeringen: tandarts, orthodontie, fysiotherapie, kraamzorg, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties. De pakketten en prijzen die getoond worden gelden voor nieuwe klanten.

Omdat niet iedere verzekeraar eenzelfde vergoedingsstructuur hanteert is de zorgvergelijker, om de pakketten objectief naast elkaar te kunnen zetten, genoodzaakt sommige zaken gelijk te trekken. Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld een bepaald aantal behandelingen, waar anderen een bedrag vergoeden.

 • Vrije zorgkeuze: Met beperkte vrije zorgkeuze kun je voor bepaalde specialistische zorg alleen terecht bij een beperkt aantal aanbieders. Dit betreft een naturapolis. Bij gedeeltelijke vrije zorgkeuze kun je terecht bij alle gecontracteerde zorginstellingen van deze verzekeraar. Dit betreft een naturapolis. Met vrije zorgkeuze kun je terecht bij alle zorgaanbieders. Dit betreft een restitutiepolis.
 • Tandarts: Dit is het percentage en het bedrag dat maximaal wordt vergoed. Kies je b.v. voor 75% | 250, dan krijg je als de rekening hoger is dan 250 euro, 75% van de 250 euro (dus 187,50) vergoed.
 • Orthodontie: Dit betreft over het algemeen de dekking tot 18 jaar. Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.
 • Fysiotherapie: Hier valt ook oefen- en manuele therapie onder. Zorgverzekeringen worden vergeleken op aantal behandelingen. Als de zorgverzekeraar geld uitkeert hebben we een bedrag van 27 euro per behandeling aangehouden. Dit zijn het minimum aantal behandelingen dat u volledig vergoed krijgt.
 • Kraamzorg: Dekking van o.a. kraampakket, vergoeding eigen bijdrage kraamzorg, couveusenazorg, of aanvullende of uitgestelde kraamzorg.
 • Alternatieve geneeswijzen: Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.
 • Bril en lenzen: Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.
 • Medicijnen: Dit betreft de vergoeding voor niet geregistreerde medicijnen die niet door de basisverzekering worden vergoed. Het betreft de minimale vergoeding per jaar.
 • Vaccinaties: Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.

Controleer de werkelijke dekking van je verzekering altijd bij de verzekeraar zelf voordat je een verzekering afsluit. Aan deze vergelijking kan op geen enkele manier rechten worden ontleend. De prijzen op de website van de verzekeraar zijn te allen tijde leidend.

Waar wordt aan verdient?

Wanneer je via deze website een zorgverzekering bij een van de genoemde aanbieders afsluit, ontvangen deze website hiervoor een eenmalige een commissie van de verzekeraar of intermediair. Als je geen product afsluit, ontvangt deze website geen vergoeding. De vergoedingen verschillen per verzekeraar of intermediair. De hoogte van de vergoeding heeft geen invloed op de plaats in de vergelijking. Als blijkt dat bezoekers bij een bepaalde verzekeraar of intermediair weinig tot geen polissen afsluiten, dan kan DSC Finance besluiten het aanbod in de vergelijker aan te passen.

Beveiligde website via SSL certificaat

Deze website is een goed beveiligde website door middel van een SSL certificaat. Het adres begint met https, in tegenstelling tot het onbeveiligde http. Https betekent dat de website is versleuteld voordat deze over het internet wordt verzonden. Versleuteling maakt het moeilijk voor onbevoegde personen om informatie te bekijken die tussen computers wordt uitgewisseld. Het is daarom onwaarschijnlijk dat iemand deze website heeft gelezen terwijl deze over het netwerk werd verzonden.

McAfee Secure certificaat

Deze website heeft het McAfee Secure certificaat:

 • Geen malware of verdachte links;
 • Niet op de zwarte lijst van Google;
 • Geen phising website;
 • Geen aanval website;
 • Geen gehackte website.