De zorgvergelijker 2021

Zorgverzekering vergelijken? Gebruik de zorgvergelijker 2021 en zie in een paar seconden welke zorgverzekering het beste bij je past.

Jaarlijks stappen duizenden mensen over naar een andere zorgverzekeraar met behulp van de zorgvergelijker. Vergelijk zorgverzekeringen door te kijken naar de premie, het eigen risico, de voorwaarden en kortingen.

Het vergelijken van de zorgverzekering wordt verzorgd door DSC Finance, onder toezicht van de AFM en los van de rest van deze website. Hierdoor weet je zeker dat de gegevens betrouwbaar en actueel zijn.

Hoe wordt er vergeleken?

Om de vergelijking voor zorgverzekeringen te kunnen maken, vragen wij je enkele selecties te maken. Die gegevens gebruikt de zorgvergelijker om te bepalen welke zorgverzekeringen overeenkomen met jou selectiecriteria. De zorgverzekeringen hebben allemaal de door jou gekozen dekkingen.

Het is mogelijk dat de zorgverzekeringen op andere punten van elkaar verschillen. Daarop zijn de zorgverzekeringen niet vergeleken.

Alle zorgverzekeringen waarvoor zij bemiddelen toont de zorgvergelijker vervolgens in een lijst. Daarbij spelen de volgende elementen een rol: prijs, (vrijwillig) eigen risico, vrije zorgkeuze, dekking voor aanvullende zorgverzekeringen: tandarts, orthodontie, fysiotherapie, kraamzorg, brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen, medicijnen en vaccinaties.

De pakketten en prijzen die getoond worden gelden voor nieuwe klanten.

Omdat niet iedere verzekeraar eenzelfde vergoedingsstructuur hanteert is de zorgvergelijker, om de pakketten objectief naast elkaar te kunnen zetten, genoodzaakt sommige zaken gelijk te trekken. Sommige verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld een bepaald aantal behandelingen, waar anderen een bedrag vergoeden.

  • Vrije zorgkeuze: Met beperkte vrije zorgkeuze kun je voor bepaalde specialistische zorg alleen terecht bij een beperkt aantal aanbieders. Dit betreft een naturapolis. Bij gedeeltelijke vrije zorgkeuze kun je terecht bij alle gecontracteerde zorginstellingen van deze verzekeraar. Dit betreft een naturapolis. Met vrije zorgkeuze kun je terecht bij alle zorgaanbieders. Dit betreft een restitutiepolis.
  • Tandarts: Dit is het percentage en het bedrag dat maximaal wordt vergoed. Kies je b.v. voor 75% | 250, dan krijg je als de rekening hoger is dan 250 euro, 75% van de 250 euro (dus 187,50) vergoed.
  • Orthodontie: Dit betreft over het algemeen de dekking tot 18 jaar. Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.
  • Fysiotherapie: Hier valt ook oefen- en manuele therapie onder. Zorgverzekeringen worden vergeleken op aantal behandelingen. Als de zorgverzekeraar geld uitkeert hebben we een bedrag van 27 euro per behandeling aangehouden. Dit zijn het minimum aantal behandelingen dat u volledig vergoed krijgt.
  • Kraamzorg: Dekking van o.a. kraampakket, vergoeding eigen bijdrage kraamzorg, couveusenazorg, of aanvullende of uitgestelde kraamzorg.
  • Alternatieve geneeswijzen: Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.
  • Bril en lenzen: Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.
  • Medicijnen: Dit betreft de vergoeding voor niet geregistreerde medicijnen die niet door de basisverzekering worden vergoed. Het betreft de minimale vergoeding per jaar.
  • Vaccinaties: Hier wordt de minimum vergoeding per jaar getoond.

Controleer de werkelijke dekking van je verzekering altijd bij de verzekeraar zelf voordat je een verzekering afsluit. Aan deze vergelijking kan op geen enkele manier rechten worden ontleend. De prijzen op de website van de verzekeraar zijn te allen tijde leidend.

Gepubliceerd op: 20-10-2019 | Bijgewerkt op: 02-06-2020 | Auteur: Patrick


Deel 'Zorgvergelijker 2021 - zorgverzekering vergelijken'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Met de zorgvergelijker 2021 kiest u de beste of goedkoopste zorgverzekering. Eenvoudig en snel vergelijken met de zorgvergelijker 2021!